Efectele bauturilor alcoolice asupra hemoroizilor

Alcoolul si hemoroizii

Specialistii in domeniu cred ca 75% dintre adulti vor experimenta probleme legate de hemoroizi cel putin o data in viata. Este o afectiune comuna, care poate cauza un disconfort foarte mare. Hemoroizii pot deveni atat de durerosi incat ne pot afecta capacitatea de a trai o viata normala. Chiar si simplul fapt de a dori sa stai pe un scaun poate deveni o problema. Consumul excesiv de alcool a fost strans legat de dezvoltarea hemoroizilor si exacerbarea simptomelor. In articolul acesta vom discuta pe larga legatura dintre hemoroizi si bauturile alcoolice.

alcoolul si efectele lui

Hemoroizii sunt vene inflamate si umflate care se gasesc in zona inferioara a rectului si in anus. Exista o serie de factori care pot duce la aparitia hemoroizilor. In unele situatii, acesti factori pot fi legati de bauturile alcoolice.

– Pe masura ce o persoana inainteaza in varsta, ea devine mai susceptibila de a dezvolta hemoroizi.

– Pana la varsta de 50 de ani, se estimeaza ca aproape jumatate din populatia adulta ar putea prezenta simptome de hemoroizi.

– Hemoroizii pot fi interni sau externi, cauzeaza prurit si uneori sangerare.

– Se pot trata cu diferite tratamente naturiste, prin operatii sau prin modificarea stilului de viata.

– Cu toate ca alcoolul nu provoaca aparitia hemoroizilor in mod direct, bauturile alcoolice pot agrava aceasta afectiune.

alcoolul si hemoroizii

Hemoroizii apar din cauza bauturilor alcoolice?

Nu.

– Consumul de alcool in sine nu duce la aparitia hemoroizilor. Cu toate acestea, bauturile alcoolice pot afecta factori care agraveaza afectiunea. Simptomele se pot agrava si vindecarea poate deveni o problema.

Bauturile alcoolice si hemoroizii

Un consum prea mare de alcool poate agrava situatia hemoroizilor existenti. Acest lucru este valabil in principal din urmatoarele motive:

Alcoolul din organism atrage apa din celule si duce in cele din urma la deshidratare

Acest lucru poate cauza intarirea scaunelor si aparitia constipatiei. Dupa cum bine se stie constipatia este unul din factorii de precipitare a hemoroizilor.

complicatiile hemorozilor din cauza alcoolului

Constipatia presupune o incordare mai mare atunci cand se doreste eliminarea unui scaun, lucru care agraveaza clar hemoroizii existenti. Daca acestia sunt in stare latenta, nu va deranjeaza prea tare, ei bine din cauza constipatiei ei pot ajunge sa sangereze, sa se extinsa in exterior si sa devina foarte durerosi.

Persoanele care doresc sa se trateze de hemoroizi si sa impiedica reaparitia lor ar trebui sa evite consumul de bauturi alcoolice.

In afara bauturilor alcoolice, hemoroizii se pot agrava si din cauza consumului de cafea, pentru ca aceasta contine cofeina care duce la fel la deshidratare.

Iata deci ca exista o legatura intre bauturile alcoolice si hemoroizi. Cei care beau alcool in mod excesiv tind sa aiba probleme cu eliminarea bolului alimentar, in sensul ca alcoolul actioneaza ca un diuretic, ceea ce inseamna ca duce la deshidratare. Ulterior, o persoana deshidratata poate deveni usor constipata.

De asemenea, bauturile alcoolice pot ridica tensiunea arteriala care duce la randul sau la o presiune crescuta asupra venelor din zona anala. Alcoolul cauzeaza boli hepatice iar acest lucru creste de asemenea riscul de a dezvolta hemoroizi.

efectul bauturilor alcoolice asupra hemoroizilor

Ciroza hepatica si hemoroizii

Persoanele care au dezvoltat ciroza hepatica sunt mai expuse riscului de a avea hemoroizi. Acest lucru se datoreaza faptului ca exista pe ficat unele “cicactrici”, rani care impiedica trecerea libera a sangelui. Sangele care se intoarce la inima din partea inferioara a corpului va trebui sa gaseasca alte cai alternative, iar acest lucru adauga o presiune si mai mare asupra venelor din zona anala. In cazul in care presiunea devine foarte intensa, aceasta poate duce foarte repede la aparitia si agravarea hemoroizilor.

hemoroizii si complicatiile alcoolului

La remediile cunoscute pentru a scapa de hemoroizi vom adauga inca un aspect important care are legatura cu consumul de bauturi alcoolice:

Consumati bauturi alcoolice moderat daca doriti sa nu aveti probleme cu hemoroizii. Acest lucru inseamna un consum maxim de un pahar de bautura alcoolica pe zi in cazul femeilor si a adultilor de peste 65 de ani sau maxim doua pahare pe zi pentru barbati. Aceste recomandari iau in considerare un pahar de vin, o bere sau un shot de bautura tare.

Bineinteles ca ideeal ar fi sa nu consumati deloc bauturi alcoolice.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *