Cafeaua si hemoroizii

Cafeaua – bautura noastra cea de toate diminetile

Multi dintre noi nu pot sa inceapa ziua, fara sa bea dimineata o ceasca de cafea. Face parte din ritualul de fiecare zi. Dar, prea multa cofeina poate duce la probleme digestive care pot inrautati problema hemoroizilor. Daca urmati un tratament pentru hemoroizi, medicul colorectal va poate recomanda sa evitati consumul de cofeina.

Cafeaua produce constipatie

Cafeaua este o bautura de care se bucura foarte multe persoane. In America, jumatate din populatie consuma cafea in fiecare zi. Cafeaua fierbinte si cea rece contin cofeina si daca alegeti versiuni decofeinizate, trebuie sa stiti ca acestea pot contine substante chimice care pot avea unele efecte negative asupra organismului dumneavoastra. Cu toate acestea cafeaua decofeinizata nu agraveaza problema hemoroizilor. Efectele cofeinei sunt legate de proprietatile sale stimulatoare si mai putin de sistemul digestiv si eliminarea bolului alimentar.

Ce zic specialistii in domeniu?

Exista specialisti care considera ca cea mai mare cauza a sangerarii hemoroizilor o reprezinta cafeaua. Espresso care se prepara in majoritatea restaurantelor si care contin pana la 330 mg de cofeina agraveaza foarte mult sangerarea in cazul hemoroizilor.

Dar parerile specialistilor sunt oarecum impartite. In timp ce unii dintre ei considera cafeaua o problema majora pentru hemoroizi pentru ca provoaca diaree sau constipatie, altii considera ca probleme rezulta de fapt din faptul ca este o substanta stimulatoare. Mai exista si o a treia categorie mai mica ce trec cu vedera consumul de cafea in problema hemoroizilor, dar totusi recomanda reducerea aportului zilnic de cofeina.

cafeaua si hemoroizii

Chiar daca nu puteti scapa de hemoroizii durerosi fara medicamente sau interventii chirurgicale, trebuie sa stiti ca exista anumite lucruri care tin de stilul de viata si schimbari pe care le puteti face in dieta dumneavoastra pentru a ameliora simptomele dureroase.

Ce e in neregula cu cafeaua?

Ca si nicotina, cofeina actioneaza ca un stimulator asupra sistemului digestiv. Daca este consumata in cantitati mari, poate duce la constipatie sau diaree, iar acestea pot sa irite si chiar sa impiedice vindecarea normala a hemoroizilor. E adevarat ca acest lucru nu este valabil pentru toti oamenii, caci anumite organisme se pot comporta diferit fata de cofeina. Cu toate acestea, specialistii in domeniu va recomanda, ca pentru o recuperare rapida si fara durere, sa incercati sa renuntati la toate produsele care au in componenta cofeina.

efectele cofeinei asupra hemoroizilor

Ce produse contin cofeina?

Iata cateva produse in a caror componenta gasim cofeina:

– cola

– cafea

– ciocolata

– bauturi energizante

– anumite medicamente

Ce alternative aveti?

Daca doriti sa renuntati la cofeina ca sa va vindecati de hemoroizi mai repede si sa evitati posibile aparitii exista cateva strategii care va pot ajuta in acest sens. Incercati sa limitati consumul de cofeina astfel:

  1. Identificati alternative. Reducerea consumului de cofeina poate parea dificila nu pentru ca suntem dependenti de aceasta substanta, ci pentru ca o consumam mult prea des, lucru a devenit in obicei pentru noi. Multe persoane prefera sa bea ceva cald dimineata devreme dar adevarul este pot gasi alte bauturi sanatoase pentru a inlocui cofeina. Desi cafeaua decofeinizata tot contine 25 mg de cofeina, e clar totusi ca reduce drastic aportul (care este in general intre 95 si 200 mg). Puteti incerca sa consumati si ceaiuri de plante cu aroma, fara cofeina, cum ar fi ceaiul verde (acesta are doar intre 24 si 40 mg cofeina per cana). Sigur ca cea mai indicata pentru reglarea digestiei ramana apa potabila.

  1. Renuntati treptat la cofeina. Renuntarea dintr-o data la cofeina poate duce la oboseala, dureri de cap sau probleme de concentrare. Pentru a evita astfel de simptome, pur si simplu renuntati treptat la cofeina, prin adoptarea rapida a alternativelor enumerate mai sus. Acest lucru va permite organismului sa se adapteze la schimbare.

efectele cofeinei

Desigur, nu trebuie sa va faceti probleme exclusiv despre cofeina pe care o consumati. Hemoroizii au cauze mai complexe. De aceea este important sa acordati o atentie deosebita alimentelor pe care le consumati. Retineti ca o dieta bogata in fibre, in cereale integrale, fructe si legume este cel mai istet lucru pe care puteti sa-l faceti pentru a evita si a trata hemoroizii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *