Miscarea fizica si hemoroizii

Nu este usor sa te vindeci de hemoroizi. Chiar si medicii reusesc uneori cu greu sa gaseasca tratamente eficiente pentru hemoroizi, fara sa apeleze la chirurgie. De fapt, milioane de oameni prezinta un potential risc de a suferi de aceasta afectiune timp de ani intregi.

Dar stiti ce va poate ajuta foarte mult sa luptati impotriva hemoroizilor?

Miscarea zilnica.

Exact. Se stie deja ca hemoroizii apar din cauza sedentarismului. Suferiti de hemoroizi? Atunci miscarea fizica va poate ajuta semnificativ. Doriti sa preveniti aparitia sau dezvoltarea hemoroizilor? La fel, miscarea zilnica va poate ajuta in acest sens. Iata deci cat de importante sunt aceste exercitii fizice atunci cand vreti sa scapati de hemoroizi.

exercitiile fizice pentru hemoroizi

Multi medici isi sfatuiesc pacientii sa faca multa miscare zilnica pentru a preveni bolile hemoroidale. Daca urmati un tratament potrivit pentru problema venelor hemoroidale nu va fi nevoie sa renuntati la activitatea fizica si sport.

Oricum primul pas este de a obtine un diagnostic exact. In caz de sangerare anala sau disconfort marit in regiune anala si care persista timp de mai multe zile, va fi nevoie sa consultati un medic de specialitate. Acesta este in masura sa va ofere sfaturi pertinente in legatura cu activitatile adecvate pe care le puteti face.

Iata cateva intrebati si raspunsuri care va pot ajuta a aflati mai multe despre miscarea zilnica si hemoroizi.

  1. Temperaturile ridicate in timpul verii si miscarea zilnica intensa pot duce la o crestere a transpiratiei. Cum afecteaza acest lucru hemoroizii?

Raaspuns: Pe masura ce afectiunea progreseaza zona anala tinde sa se irite mai mult din cauza pielii umede si murdare. Umiditatea suplimentara cauzata de transpiratie este propice dezvoltarii infectiilor bacteriene sau virale. Deci este important sa mentineti pielea curata si sa purtati haine prin care aceasta sa poata respira.

miscarea zilnica si hemoroizii

  1. Ce lenjerie de corp trebuie purtata in timpul miscarii fizice pentru a proteja pielea anala sensibila.

Raspuns: Trebuie sa purtati lenjerie din bumbac care sa absoarba umezeala provocata de transpiratie. Cand este uda trebuie sa o schimbati.

  1. Ce sporturi sunt permise in cel mai mic stadiu de hemoroizi si care sunt cele care ar trebui mai degraba evitate?

Raspuns: Sunt recomandate sporturile care nu pun presiune prea mare asupra zonei pelvisului ( de exemplu inotul sau mersul pe jos ). Nu sunt recomandate exercitiile care pun presiune asupra bazinului caci pot duce la prolapsul hemoroizilor.

  1. Exista alte boli in regiunea anala care s-ar putea agrava din cauza miscarii fizice intense?

Raspuns: Daca pielea din zona anala este afectata in mod constant, umeda sau nu este ingrijita corespunzator, pot aparea eczemele anale. De asemenea o presiunea prea mare asupra pelvisului poate duce la tromboza anala in venele superficiale din zona anala. Presiunea determina staza de sange in vasele din jurul anusului, lucru care duce la formarea unor cheaguri de sange.

jogging pentru hemoroizi

  1. Alergarea si boala hemoroidala de grad 1 si 2 – ce trebuie sa avem in vedere?

Raspuns: Nu exista impedimente pentru care sa nu puteti face jogging daca superiti de hemoroizi de grad I sau II. Acelasi lucru este valabil si pentru tenis. Sigur ca totul depinde foarte multi si de presiunea care se pune asupra pelvisului in timpul exercitiilor. Daca purtati incaltaminte cu talpa rigida, fiecare pas poate exercita o presiune prea  mare asupra pelvisului. Prin urmare alegeti cu atentie incaltamintea de alergare si nu alergati pana la epuizare.

inotul pentru hemoroizi

  1. Inotul si hemoroizii de grad I.

Raspuns: Inotul este o modalitate excelenta de a preveni simptomele de agravare a hemoroizilor, pentru ca apa pune presiune hidrostatica ce contracteaza tensiunea arteriala ridicata in plexul hemoroidal. Cu toate acestea, dupa inot trebuie sa uscati foarte bine zona anala.

Prin urmare observam ca sportul si miscarea zilnica sunt absolut esentiale in procesul tratarii si prevenirii bolii hemoroidale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *