Fisurile anale la copii

Cu toate ca aceasta boala nu este una specifica copiilor, ea poate aparea chiar si in randul celor mici. Boala este cu mult mai insuportabila pentru un copil, decat pentru o persoana adulta, de altfel, asemeni oricarei boli. Fisurile anale sunt o boala care provoaca extrem de multa durere, ceea ce este deranjant si pentru un adult, dapai pentru un copil. Copiii sunt mult mai vulnerabili in fata acestei boli, bineinteles in comparatie cu persoanele adulte. De aceea este recomandat sa avem mare grija de cei mici si ca alimentatia lor sa fie una preparata corect in asa fel incat sa nu le provoace constipatie.

De ce apar fisurile anale la copii

constipatia la copii

Principala cauza a aparitiei acestei boli la copii este constipatia. Sa nu uitam ca acestia se pot confrunta adesea cu stari de constipatie, din pricina mai multor factori. In cazul copiilor, nu doar constipatia provoaca fisuri anale ci si fisurile anale pot provoca constipatie. Copiii care sunt trecuti de primul an de viata pot dezvolta aceasta boala datorita unei constipatii survenite in urma unei alimentatii gresite si datorita refuzul eliminarii scaunelor, din varii motive. De asemenea, constipatia poate aparea nu doar dintr-o alimentatie necorespunzatoare dar si din refuzul sau intarzierea eliminarii scaunelor, deci ambele variante pot duce catre constipatie si implicit catre fisuri anale. De aceea este bine sa fiti extrem de atenti cu alimentatia celor mici si cu modul lor de viata in general.

eliminarea scaunelor la copii

Este foarte bine sa va invatati copilul sa nu aibe niciun fel de jena atunci cand trebuie sa mearga la toaleta sa elimine scaunul. In caz contrar, materiile fecale se acumuleaza, peretii rectului incep sa se dilate si astfel, copilul isi pierde sensibilitatea in zona rectala. Daca toate aceste lucruri se intampla, este extrem de dureros pentru cel mic, deoarece odata si odata tot va trebui sa elimine materiile fecale si durerea va fi extrem de mare. Dupa cum bine stim eliminarea unui scaun voluminos si tare, provoaca niste dureri aproape insuportabile chiar si pentru o persoana adulta. Constipatia si neeliminarea scaunelor la timp pot provoca si alte boli cel putin la fel de dureroase, boli care nu sunt specifice copiilor, ca de exemplu: hemoroizii.

Copiii cu varste fragede ( de pana la 3 ani ) nu prea pot sa se exprime in asa fel incat sa spuna cu exactitate ceea ce ii deranjeaza. In acest sens, parintii trebuie sa fie extrem de atenti ceea ce se intampla cu cei mici. Daca observati ca micutul incearca sa retina scaunul o perioada mai indelungata, plange atunci cand elimina scaunul sau apar urme de sange in scaun si/sau pe hartia igienica, este cazul sa va prezentati de urgenta la un medic specialist. Este foarte important sa va prezentati de urgenta la medic, deoarece copilul poate avea dueri foarte mari si boala si poate agrava extrem de rapid. De asemenea, doar medicul va poate spune cu exactitate care este boala de care sufera copilul si va poate prescrie un tratament adecvat.

fisurile anale la copii

Cum se pot preveni fisurile anale la copii

Prevenirea fisurilor anale la copii se poate face extrem de usor. Practic, trebuie sa aveti grija ca juniorul sa aibe o alimentatie cat mai sanatoasa. Totodata, cel mic trebuie sa ia masa dupa un program bine stabilit si asta in fiecare zi. Hidratarea trebuie sa fie extrem de buna nu doar in cazul adultilor ci si in cazul copiilor. Pentru o buna hidratare, un copil are nevoie de cat mai multe lichide, precum ceaiuri sau sucuri naturale. Atentie sucurile din comert nu sunt indicate, deoarece au un continut cu extrem de multe substante chimice. Daca doriti sa-i preparati copilului un suc 100% natural, atunci va trebui sa-l preparati chiar Dumneavoastra, strocand fructul respectiv.

hidratarea pentru prevenirea fisurilor anale la copii

Copiii trebuieĀ  sa creasca si sa se dezvolte fara sa aibe aceasta boala care nu este specifica lor. Asadar, este indicat sa aveti grija ca juniorul Dumneavoastra sa nu fie constipat si sa aibe o aliemntatie cat mai sanatoasa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *