Fisura anala – recomandari si procedee speciale

Fisura anala este una dintre bolile care provoaca extrem de multa durere. Pe langa durere, aceasta boala provoaca si un oarece disconfort psihic, in sensul ca foarte multi pacienti se confrunta cu acest disconfort psihic atunci cand incearca sa discute deschis cu cadrele medicale care ii pot ajuta. Sfaturile si recomandarile pentru tratarea fisurilor anale sunt mereu cam aceleasi, insa cel mai important este vindecarea acestei boli cumplite.

Fisuri anale – recomandari si indicatii

fisuras anala recomandari

Recomandarea care tine capul de afis in ceea ce priveste tratarea acestei boli este sa tineti la distanta constipatia. Dupa cum bine stim, constipatia este principala sursa de aparitie a fisurilor anale. Astfel, materiile fecale pe care le eliminati trebuie sa fie moi si eliminarea lor sa se produca usor. Acest rezultat se poate obtine doar daca va reglementati regimul alimentar. Prin acest lucru se va intelege: adoptarea unui regim alimentar bazat pe fibre si vitamine. Dupa ce constipatia devine doar o amintire, majoritatea pacientilor observa ca durerile au cam trecut si ele. Mai mult decat atat,  este posibil ca mancarimea, usturimea si sangerarile sa dispara si ele, dupa ce constipatia a fost inlaturata. Trebuie sa recunoastem ca exista si unele cazuri in care fisurile anale se vindeca odata cu eliminarea constipatiei, insa aceste cazuri nu sunt extrem de intalnite.

Cum se face igienizarea in cazul in care suferiti de fisuri anale

fisura anala

Igiena este un factor cel putin la fel de important precum este constipatia. Intotdeauna igiena trebuie sa fie impecabila. Pentru a avea o buna igiena pacientii pot sa faca bai calde de sezut. Pe langa faptul ca acestea curata si igienizeraza foarte bine anusul, pacientii simt si un plus de confort, in sensul ca durerile, mancarimea si usturimea se diminueaza extrem de mult, uneori chiar dispar. Baile calde de sezut se pot face de cate 3 – 4 ori pe zi. FIecare baie de sezut poate sa dureze intre 15 si 20 de minute. Dupa ce ati efectuat baile de sezut este indicat sa lasati zona anala sa se zvante sau sa tampmonati usor anusul cu un prosop moale din bumbac, insa cu mare atentie, deoarece exista riscul sa iritati zona si mai mult. In cazul in care sunteti mai expusi acestei boli, se recomanda ca dupa fiecare eliminare a scaunelor sa inlocuiti hartia igienica aspra cu una mult mai moale sau cu servetele umede. De asemenea, in locul clasicei hartii igienice, puteti curata locul cu un jet de apa, dupa fiecare eliminare a scaunelor. Pentru aceasta procedura se recomanda spalatul cu apa rece astfel, senaztiile de arsura vor disparea si confortul va fi unul mult sporit.

Schimbarea modului de viata

Fisura anala recomandari si procedee speciale

Schimbarea modului de viata include mai multe procedee si niciunul din ele nu este greu de realizat. Incercati sa stati asezati pe vasul de toaleta cat mai putin posibil> mai exact nu petreceti mai mult de 4 – 5 minute pe WC. Incercati sa eliminati materiile fecale in special dimineata dupa micul dejun. Insa nu trebuie sa va fortati absolut deloc, totul trebuie sa vina de la sine. Statul mult timp pe scaun reprezinta o problema cat se poate de serioasa pentru tratarea si prevenirea fisurilor anale. Astfel, daca aveti un loc de munca unde este necesar sa petreceti mult timp pe scaun, este recomandat ca la fiecare ora petrecuta pe scaun sa faceti 10 minute de pauza, in care sa faceti putina miscare sau exercitii fizice usoare. Sportul si exercitiile fizice ar trebui sa faca parte din stilul de viata cotidian al fiecaruia.

Tratament pentru fisura anala

In cazul in care toate aceste procedee nu isi fac efectul si fisurile anale nu dispar, este cazul sa apelati la un tratament medicamentos si in ultima instanta la o interventie cirurgicala.In mod normal, daca va administrati corect tratamentele expuse mai sus, aveti sanse foarte mari ca fisurile anale sa dispara extrem de rapid.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *