Vindecarea fisurilor anale

Fisurile anale sunt acele crapaturi aparute in piele, la nivelul zonei anale. Fisura anala este o boala destul de suparatoare si enervanta, in sensul ca prezinta foarte multe simptome datorita carora pacientii simt un disconfort. Fisura anala nu este o boala care sa va puna viata in pericol, dar asta nu inseamna ca trebuie sa o tratam cu superficialitate. Asemeni oricarei boli si fisura anale se agraveaza si se poate ajunge la metode mult mai neplacute de tratament.

Cand spunem metode neplacute de tratament ne referim la interventiile chirurgicale. De regula, fisurile anale se pot trata foarte usor si rapid. Aceasta schema de tratament se poate aplica direct de catre pacient, la domiciliul acestuia. Fisurile anale se aseamana foarte mult cu hemoroizii prin prisma simptomatologiei, insa ele difera complet ca si forma de manifestare. Principala cauza pentru care aceasta boala isi face simtita prezenta este constipatia. Datorita faptului ca se incearca eliminarea unui scaun gros si voluminos, se pot produce anumite rupturi ale pielii la nivelul anunsului si acelea sunt fisurile anale. Fisurile anale pot sa apara si datorita unei igiene precare sau datorita utilizarii unei hartii igienice aspre.

fisuri anale

Vindecarea fisurilor anale –  metode si practici

Nu este deloc greu sa tratam fisurile anale. Exista cazuri cand acestea dispar de la sine, fara niciun fel de tratament, insa aceste cazuri sunt extrem de rare.  Tratamentul fisurilor anale se impune de indata ce boala si-a facut simtita prezenta. Metodele de tratament pot varia de la procedee cat se poate de simple pana la procedee complexe si dureroase. Cand vorbim despre metodele simple de tratament pentru fisurile anale ne referim desigur la tratamentele naturiste. Acestea reprezinta cele mai usoare forme de tratament a fisurilor anale. Tratamentele naturiste se pot face chiar de la domiciliul pacientilor. Bineinteles, ca daca boala este intr-un stadiu avansat se poate ca aceste procedee sa nu fie de ajuns. In aceste conditii se impune tratamentul medicamentos sau o dureroasa interventie chiruricala.

In ce consta tratamentele naturiste

Exista mai multe forme de tratament naturist pentru fisuri anale. Una dintre aceste forme este adoptarea unui regim bazat pe fibre si vitamine. Este bine de stiut ca o astfel de alimentatie reduce considerabil riscul ca pacientul sa sufere de constipatie, aceasta  fiind principala cauza pentru care fisurile anale apar si persista. Fibrele pot fi solubile si alimentare. Vitaminele se pot procura din fructe si legume proaspete. Mare atentie, inainte de a le consuma trebuie sa le spalam foarte bine.

fibre si vitamine pentru fisuri anale

Hidratarea reprezinta o forma de tratament pentru fisurile anale. Aceasta se poate face consumand zilnic minim 2 litri de lichide ( apa, ceaiuri si sucuri naturale ). Alte lichide nu va pot hidrata. Hidratarea ajuta la prevenirea si stoparea constipatiei si asigura un tranzit intestinal foarte bun.

Baile de sezut reprezinta una dintre cele mai placute forme de tratament pentru fisurile anale. Spunem ca sunt forme placute de tratament pentru ca acestea au multiple efecte benefice. Astfel, baile de sezut asigura o igiena foarte buna si clameaza durerile si mancarimile la nivelul anusului. Baile de sezut se pot face de 3 – 4 ori pe zi timp de 15 – 20 minute.

Camera 360

De asemenea, se pot aplica comprese cu diferite ceaiuri naturiste precum: ceai din coada calului, coada soricelului, papadie, urzica sau rostopasca. Este interzis ca atunci cand faceti bai de sezut sa adaugati spumant de baie, gel de dus, saruri de baie sau alte parfumuri sintetice. Baile de sezut se vor face doar cu produse 100% naturale, cum sunt ceaiurile. Se mai pot aplica si creme naturiste, bineinteles dupa ce s-a efectuat igiena locala si dupa ce zona sa uscat. Cremele au meritul de a mai atenua din dureri si de a mai calma din iritatii.

Hydrocortisone ointment

Chiar daca vindecarea fisurilor anale se poate face simplu si rapid, tot este nevoie de un consult medical specializat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *