Fisurile anale la adulti

Cele mai frecvente cazuri in care pacientii au fost depistati cu fisuri anale sunt in randul populatiei adulte. Fisurile anale pot aparea si in randul celor mici, insa nu se ingistreaza foarte multe cazuri de fisuri anale la copii. Sunt anumite studii care indica faptul ca aceasta boala apare in proportie de 75% la adulti. Fisurile anale sunt asemanatoare cu hemoroizii, din punct de vedere al manifestarii si al simptomelor.

 De ce apar fisurile anale la adulti

fisura anala la adulti

Spre deosebire de cei mici, adultii au un stil de viata extrem de diferit. De cele mai multe ori, acest stil de viata este dezastruos. Cand vorbim despre stilul de viata, cu siguranta ne referim si la alimentatie. Din varii motive, foarte multi dintre noi ajung sa serveasca mesele in graba si avand o alimentatie total inadecvata. Cel mai grav este ca acest mod de viata si aceasta alimentatie duc de cele mai multe ori la constipatie. In conditiile in care constipatia este principalul factor de aparitie si dezvoltare a fisurilor anale. Exista si cazuri cand adultii sufera de fisuri anale si acestea se vindeca de la sine, bineinteles daca nu sunt intr-o stare avansata, dar aceste cazuri sunt destul de rare. Pacientii trebuie sa inlature constipatia, pentru ca un scaun tare si gros poate sa aduca leziuni extrem de grave canalului anal.

fisuri anale in cazul adultilor

FIsurile anale la adulti nu apar doar din cauza constipatiei. Aceasta boala poate aparea si din cauza diareei care s-a instalat in urma administrarii unor laxative. De aceea este recomandat sa va adresati unui medic specialist inainte de a lua orice fel de medicamente.

Sexul anal sau introducerea unor diferite obiecte in anus reprezinta alte cauze pentru care fisurile anale isi fac aparitia in randul adultilor. Introducerea de obiecte straine in anus sau sexul anal sunt interzise in cazut in care aveti fisuri anale, hemoroizi sau alte boli asemanatoare.

constipatia provoaca fisuri anale

Cum se pot trata adultii de fisurile anale

In primul rand igiena va trebui sa fie extrem de buna. O igiena corespunzatoare asigura mediul prielnic pentru vindecarea rapida a locului. O buna  igiena se obtine prin curatirea zonei anale. Aceasta se va face dupa fiecare eliminare a scaunului. De asemenea, se pot face cate 3-4 bai calde de sezut, in fiecare zi. Este de preferat sa aveti grija cum faceti aceste bai, deoarece exista riscul sa iritati zona anala si mai mult. De aceea, dupa efectuarea igienei, locul se va lasa sa se zvante  sau se poate tampona usor cu un prosop moale din bumbac. Lenjeria intima trebuie sa nu fie stransa pe corp si sa fie confectionata doar din bumbac.

fisura anala din cauza constipatiei

Fisurile anale nu se trateaza doar cu o igiena de invidiat. Pentru tratarea rapida si eficienta a fisurilor anale, este nevoie ca pacientul sa-si schimbe radical modul de viata. Astfel, pacientul care sufera de fisuri anale, va trebui sa nu mai stea ore in sir pe scaun sau sa petreaca timp indelungat pe vasul de toaleta. Miscarea zilnica sau exercitiile fizice usoare sunt extrem de utile in lupta cu fisurile anale. Modul de viata static este unul care dauneaza intregului organism, nu doar partii anale.

O alta modalitate de inlaturare a fisurilor anale este adoptarea unei alimentatii sanatoase. Acest lucru se poate traduce prin: servirea meselor la un interval de timp bine stabilit si regulat si nu se va sari peste niciuna dintre cele 3 mese principale ale zilei. Incercati pe cat posibil ca in cadrul acestor mese sa consumati doar mancare naturala, preparata acasa si foarte putin condimentata. De asemenea, este indicat sa consumati cat mai multe alimente ce au un continut bogat in fibre si cat mai mult legume, deoarece au foarte multe vitamine.

tratament naturist pentru fisura anala

Fisurile anale se pot trata foarte usor, daca se actioneaza corect si inca din faza incipienta. Astfel, cei care sufera de aceasta boala au la dispozitie numeroase metode de tratament, deci exista toate premisele pentru tratarea din timp a bolii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *