De ce apar hemoroizii

Hemoroizii reprezinta una dintre cele mai frecvente boli intalnite in prezent. Mai de mult aceasta boala isi facea aparitia, de regula in randul celor trecuti de prima tinerete. Din pacate, in zilele noastre aceasta boala este prezenta si in randul persoanelor cu o varsta relativ frageda ( pana in 30 ani ). Astfel, boala hemoroidala a devenit un fenomen ingrijorator care afecteaza din ce in ce mai multi oameni.

Cauzele aparitiei hemoroizilor

Cauzele aparitiei hemoroizilor

Constipatia reprezinta una dintre principalele cauze datorita caruia boala hemoroidala isi face simtita prezenta. Constipatia apare in urma unui regim alimentar dezastruos sau in urma unei slabe hidratari. Pentru a elimina aceasta cauza este de preferat sa avem un regim alimentar echilibrat. De asemenea, alimentatia trebuie sa fie bogata in fibre si vitamine. Se mai recomanda inlocuirea alimentelor  fast food cu mancarea gatita acasa si cu diverse ciorbe sau supe. Tot pentru combaterea constipatiei este nevoie si de o buna hidratare si aceasta se poate face doar cansumand zilnic minim 2L de lichide ( apa, ceaiuri naturiste sau sucuri naturale ).

Constipatia

Stilul de viata sedentar este un alt factor datorita caruia boala hemoroidala isi face simtita prezenta. Trebuie subliniat faptul ca persoanele care duc un stil de viata sedentar sunt mult mai expuse acestei boli, asta in comparatie cu persoanele care au un stil de viata mai activ. Un mod de viata dinamic inseamna practicarea unui sport sau practicarea unor exercitii fizice. De asemenea, sunt foarte bune si plimbarile relaxante. Exista si persoane care prin natura meseriei isi duc viata intr-un mediu static. Aici ne referim la cei care isi desfasoara activitatea in cadrul unui birou sau soferii. Pentru acestia este recomandat ca dupa fiecare ora de stat pe scaun sa ia o pauza de aproximativ 10 minute, pauza in care sa faca cateva exercitii fizice sau sa se plimbe putin.

Cauze hemoroizi

Igiena intima precara este o cauza destul de frecventa de aparitie a bolii hemoroidale. Trebuie stiut faptul ca aceasta boala se formeaza si se dezvolta in lipsa unei bune igiene. Asadar, pentru a reduce riscul de aparitie a bolii hemoroidale si pentru a contracara boala, este necesar sa avem o buna igiena intima. Aceasta se va face obligatoriu dupa fiecare eliminare a scaunului, eventual se pot face si bai de sezut ( valabil pentru cei care deja au hemoroizi ). In paralel cu o buna igiena este indicat sa purtam o lenjerie intima cat mai comoda si daca se poate aceasta sa fie din bumbac. Mare atentie pentru cei care sufera de hemoroizi si efectueaza bai de sezut, pentru ca exista riscul ca in timpul baii de sezut sa irite si mai mult zona anala. Totodata, este recomandat ca hartia igienica sa fie inlocuita cu servetele moi sau hartie igienica umeda.

Sarcina reprezinta un alt motiv pentru care boala hemoroidala isi face aparitia. Hemoroizii apar adesea in cazul femeilor gravide, deoarece greutatea prea mare pune o presiune crescuta pe zona anala. Pentru a tine la distanta hemoroizii in timpul sarcinii este recomandat ca viitoarele mamici sa fac exercitii fizice, de exemplu exercitii Kegel sau Yoga.

Sarcina si hemoroizii

Predispusi la boala hemoroidala sunt si persoanele supraponderale. Un risc crescut de a face hemoroizi prezinta si cei care ridica greutati mari sau care practica anumite sporturi care implica acest lucru ( de exemplu: culturismul ). Exista si persoane care au diferite afectiuni ale ficatului. Ei bine si acestia prezinta un risc crescut de a contacta boala hemoroidala. In aceste cazuri consumul de bauturi alcoolice este strict interzis. Ereditatea este si ea o cauza ce trebuie luata in seama, astfel cei care stiu ca inaintasii lor au avut aceasta boala, ar fi indicat sa urmeze un stil de viata cat mai sanatos posibil.

Hemoroizii trebuie indepartati imediat ce au aparut. In caz contrar acestia pot provoca mari neplaceri. Chiar daca aparent nu este o boala grava, boala hemoroidala trebuie tratata cu cea mai mare atentie.

Citeste si despre hemoroizii de gradul 4

One thought to “De ce apar hemoroizii”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *