Simptomele hemoroizilor

Cele mai frecvente simptome ale hemoroizilor sunt sangerarea in timpul tranzitului intestinal, prurit si durere rectala.

In functie de tipul hemoroizilor ( interni sau externi ) simptomele pot varia putin. Astfel, in cazul hemoroizilor externi, cel mai comun simptom este durerea rectala. Poate sa apara un hemoroid trombozat sau coagulat, care este o zona proeminenta plina de sange sub piele. De asemenea, se pot observa urme de sange pe hartia igienica, mai ales in cazul in care persoana in cauza a eliminat mai greu un scaun tare (constipatie).

usturime Simptomele Hemoroizilor

In ceea ce priveste hemoroizii interni, cel mai comun simptom este sangerarea rectala. Puteti observa urme sangerii pe hartia igienica sau chiar sange rosiatic pe vasul toaletei, chiar daca ati avut un tranzit normal (si nu poate fi vorba de constipatie). Sangele poate fi observat si pe suprafata scaunului.

In afara de sangerarea rectala, alte simptome ale hemoroizilor interni pot fi

– Prurit anal.

– Iritarea pielii din zona anusului, mai ales in cazul in care este vorba de hemoroizi mari care ies din anus si secreta mucus.

Hemoroid

– Disconfort general. Este posibil sa simtiti din nou nevoia sa aveti un scaun, chiar imediat dupa ce ati eliminat unul. Disconfortul acesta apare din cauza proeminentei hemoroidului din canalul anal. Din acest motiv, cu cat un hemoroid este mai mare, cu atat disconfortul este si mai neplacut.

– Durere anala. Majoritatea hemoroizilor interni nu cauzeaza durere. Cu toate acestea, daca o persoana are hemoroizi mari care se revarsa din zona anala, atunci hemoroizii pot deveni durerosi daca se umfla si se irita. In cazul hemoroizilor strangulati, poate aparea durere severa din cauza alimentarii defectuase cu sange. In acest caz este nevoie de interventie medicala de urgenta.

Hemoroizi Simptome

Simptomele hemoroizilor – Cand trebuie sa ne adresam medicului

Hemoroizii reprezinta o problema destul de comuna, mai ales in randul persoanelor cu varsta intre 45 si 75 de ani. Cele mai multe simptome cauzate de hemoroizi, cum ar fi mancarimile usoare sau durerile mici, pot fi tratate acasa, prin diverse tratamente naturiste sau creme eliberate fara prescriptie medicala.

Cu toate acestea, exista anumite cazuri cand este nevoie ca o persoana care sufera de hemoroizi sa se prezinte la medic. Multi oameni ajung intr-un anumit punct cand realizeaza ca au nevoie de ajutor medical (medicamente anume sau interventii chirurgicale simple). Complicatiile severe sunt destul de rare, insa este important de stiut cand trebuie sa consulti medicul.

Simptomele hemoroizilor - sangerare

Totusi, chiar si in situatii mai putin grave puteti solicita ajutorul medicului

Exista doua tipuri de hemoroizi: interni si externi. Nu putem spune ca un tip de hemoroizi este mai grav decat celelalt, pentru ca in ambele situatii pot aparea dureri si complicatii. Totul depinde de marimea hemoroizilor si de gradul de extindere. Hemoroizii interni netratati pot duce la sangerare. Cei externi pot duce la tromboza (coagularea sangelui), o boala caracterizata prin dureri hemoroidale severe. Daca banuiti ca aveti hemoroizi si aveti dureri anale acute, este posibil sa aveti hemoroizi trombozati. Daca aveti urmatoarele simptome de hemoroizi, este indicat sa va adresati medicului cat mai curand:

– Sangerari rectale.

– Durere si disconfort in zona anala/ rectala.

– Daca simptomele persista chiar daca ati incercat sa tratati hemoroizii acasa.

– Scaun de culoare maronie sau cu tenta rosiatica ( ar putea fi sange ).

– Daca aveti sangerari rectale abundente, ameteala si lesin, trebuie sa mergeti urgent la medic.

Este important de retinut ca simptome ale hemoroizilor, de genul: sangerare anala, durere anala sau alte schimbari majore negative recente in ceea ce priveste tranzitul intestinal pot fi si simptome de cancer de colon, rectal sau anal. In aceste situatii se recomanda control medical, mai ales in cazul in care pacientul are peste 50 de ani. Exista si alte boli cu simptome asemanatoare cu cele de hemoroizi (de exemplu: fisurile sau fistulile anale, abces anorectal, polip de colon, prolaps rectal, Boala Crohn).

Citeste si: de ce apar hemoroizii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *