Diferenta dintre hemoroizi si fisuri anale

Daca simtiti dureri atunci cand eliminati scaunul sau observati apoi sange pe hartia igienica ati putea avea hemoroizi sau o fisura anala. Multe persoane nu stiu care este diferenta intre hemoroizi si fisurile anale. In acest articol vom face o comparatie intre cele doua afectiuni.

Ce sunt fisurile anale

O fisura anala reprezinta o taietura dureroasa in rect (canalul prin care trece scaunul pentru a fi eliminat din organism). Fisurile anale apar in tesutul sensibil care captuseste canalul anal, numit anoderm. Cantitatea mare de nervi din aceasta zona explica de ce fisurile anale sunt atat de dureroase. Cauzele pot fi: constipatie extrema, scaune tari uscate sau diaree. Si inserarea unui termometru rectal poate provoca traume in aceasta zona si poate duce la aparitia unei fisuri anale.

Diferenta dintre fisuri anale si hemoroizi

Exista diferente intre fisurile anale si hemoroizi. O fisura anala este o taietura mica in anus si poate duce la un ulcer linear. Fisurile anale provoaca mancarimi, durere si sangerare. Se pot dezvolta in sus, spre mucoasa rectala inferioara sau se pot raspandi in jos, rezultand astfel un nod umflat la punctul anal.

Deci fisurile anale pot aparea atunci cand incercati sa eliminati un scaun tare, prea uscat. Incordarea poate provoca leziuni in rect si pot aparea astfel fisurile. Si diareea poate provoca fisuri, dar si iritarea intestinului. Fisurile provoaca dureri mari cand mergeti la baie. Tratamentul general este de a reduce problemele grave legate de constipatie, astfel incat sa existe o trauma cat mai mica asupra pielii din jurul rectului.

Mai multe lucruri despre fisurile anale

Fisura anala

Fisurile anale provoaca dureri in timpul tranzitului intestinal care poate dura ore in sir. Aproape 50% din toate fisurile anale se vindeca de la sine, fara interventie medicamentoasa. Pentru a grabi procesul de vindecare, este important sa va stergeti usor, incet si bine dupa fiecare scaun, cu servetele sau cu tampoane din bumbac. De asemenea, este bine sa aveti o dieta bogata in fibre si sa beti 8-10 pahare de apa pe zi.

Ce sunt hemoroizii

Hemoroizi

Ca si fisurile anale, hemoroizii provoaca durere, mancarime, senzatie de arsura si sangerare. Hemoroizii sunt asemenea venelor varicoase de pe picioare. Venele din rect nu se afla adanc in carne. Ele se afla la suprafata, pot fi usor presate si iritate. Orice presiune care incetineste fluxul sangelui in aceste vene poate provoca hemoroizi.

Ei se afla de obicei in rect spre partea inferioara si in jurul canalului anal. Sunt de obicei clasificati in interni si externi. Cauzele cele mai frecvente pentru aparitia hemoroizilor sunt: constipatia si diareea. Acest lucru se intampla pentru ca in timpul tranzitului intestinal va incordati prea tare sau va frecati exagerat cu hartia igienica in zona anala pentru a va curata.

Tratamentul hemoroizilor include adesea unguente, creme si supozitoare. Sunt foarte benefice si remediile naturale care se gasesc sub forma de ceaiuri sau unguente. Ele pot atenua semnificativ simptomele hemoroizilor.

Hemoroizi sau fisuri anale

Pentru ca fisurile anale si hemoroizii au cam acelasi simptome sunt de multe ori dificil de diagnosticat. O persoana poate avea hemoroizi si poate crede ca are fisuri anale sau invers. In unele cazuri sangele eliminat care apare indiferent daca este vorba de hemoroizi sau fisuri anale, poate fi un semn al unei boli mai serioase, cum ar fi un cancer rectal sau de colon. Acest lucru este valabil mai ales atunci cand medicul nu identifica imediat problema in timpul unui examen rectal.

Pentru un diagnostic bun, este foarte important ca medicul sa consulte zona anala cu atentie. Din pacate au existat cazuri, cand un pacient a fost diagnosticat cu hemoroizi si a urmat un tratament cu medicamente gresite pentru ca de fapt avea o fisura anala.

rectul uman

Daca sunteti diagnosticat cu fisuri anale trebuie sa stiti ca nu e nevoie neaparat sa faceti operatie. Se pot vindeca de la sine. Cu o dieta echilibrata, folosind unguente naturale si facand bai de sezut puteti scapa de hemoroizi sau de fisuri anale.

Retineti

Daca aveti hemoroizi sau fisuri anale foarte dureroase si nu dispar, simtiti mancarime acuta sau disconfort sporit este indicat sa mergeti la medic pentru tratament specializat. Medicii va pot pune diagnosticul potrivit iar mai apoi va pot recomanda cel mai bun tratament.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *